Posjet Philippea Meuniera, veleposlanika Francuske u Hrvatskoj

Pravobraniteljicu Višnju Ljubičić je posjetio  Philippe Meunier, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj , uoči održavanja konferencije  « Uskladiti profesionalni i obiteljski život – Kako unaprijediti profesionalnu jednakost između muškaraca i žena u našim današnjim europskim društvima? » koja će se, na inicijativu francuskog Veleposlanstva održati 7. veljače 2018. godine u Kući Europe od 9.30 do 13.00 sati.

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i  udruga CESI organiziraju navedeni događaj na kojem će se govoriti o atipičnom ili nefleksibilnom radnom vremenu, nedostatku prilagođenog modela čuvanja djece, promjenama u obiteljskoj strukturi, nejednakoj raspodjeli obiteljskih obaveza i dr. Pravobraniteljica je pozvana da se uvodno obrati na skupu,  izloži izazove i prepreke s kojima se danas susreću žene na hrvatskom tržištu rada, eventualnu diskriminacijsku praksu te  predstavi rezultate njezinog EU-projekta vezano upravo za usklađivanje obiteljskog i poslovnog života.

Veleposlanik Philippe Meuniera i pravobraniteljica Višnje Ljubičić dogovorili su daljnju suradnju vezano za tematiku ravnopravnosti spolova, kao jedne od trenutno prioritetnih tema na agendi Europske unije i francuske politike.