Projekt predstavljen u Daruvaru

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena i Svjetskog dana socijalnog rada, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec i koordinatorica projekta Hana Grgić sudjelovali su danas u Daruvaru na okruglom stolu “Zašto je važna ravnopravnost”. Okrugli stol organiziralo je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Daruvara u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Bjelovarsko – bilogorske županije i Centrom za socijalnu skrb Daruvar.

Predstavljene su aktivnosti novog projekta “Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života”. Kako će se u projektu raditi i s lokalnim zajednicama, dogovorena je i suradnja i uključivanje grada Daruvara i Bjelovarsko-bilogorske županije u budućim projektnim aktivnostima. Nakon predstavljanja održana je aktivna javna rasprava s temom osnaživanja žena i promicanja pune ravnopravnosti žena i muškaraca u društvu.

Na okruglom stolu su prisustvovale zamjenice župana Tanja Novotni Golubić i Đurđica Ištef Benšić, gradonačelnik grada Daruvara, Dalibor Rohlik, zamjenice gradonačelnika Veronika Pilat i Ivana Djedović, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije Ivana Pirin te predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Daruvara Marina Vulinović.