Audicija za glumce/ice

U subotu 3.9. u 10 sati udruga Riječi/Prave/Predstave održala je audiciju za glumce i glumice koji će glumiti u predstavi u sklopu EU projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti žena i muškaraca: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“ čija je nositeljica Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Od prijavljenih 6 kandidata audiciji su pristupila 4, dok je audicija za glumice održana na istom mjestu u nedjelju 4.9. u 10 sati, a od 22 prijavljene kandidatkinje audiciji je pristupila 21 glumica. Kroz koji dan donijet će se odluka o izboru. Autorica dramskog teksta je Selma Parisi, a
predstavu će režirati Zijah Sokolović.

U specijalnom fokusu projekta su srednje škole, preciznije, učenici/ce završnih razreda srednje škole koji se ili pripremaju na ulazak na tržište rada ili nastavljaju sa svojom profesionalnom edukacijom.
Interaktivne predstave zamišljene su kako bi motivirale učenike/ce da preispitaju vlastitu percepciju podjele kućanskog rada između muškaraca i žena i da usvoje normu da su oba spola jednako odgovorna za kućanski rad.